Scapă de obiceiul de a mânca dulce!

5 martie 2014   Psihologie

Încearcă să reduci la minim consumul de zahăr, chiar dacă pare o adevărată provocare! Deşi îţi va fi greu să te abţii de la prăjituri, torturi şi plăcinte, o să-ţi dai seama ulterior că a meritat tot efortul! Iată câteva sfaturi.

Fă paşi miciCrezi că poţi scoate definitiv zahărul din dieta ta? Deşi ţi-ai setat un obiectiv admirabil,nu te minţi singură,pentru că nu vei reuşi dintr-un foc! Este indicat să faci schimbări mici,pe termen lung,de exemplu,să renunţi la zahărul din cafea sau ceai. Obişnuieşti să ai o gustaredulce după prânz? Uită de ea. Şi răsfaţă-te doar o dată pe săptămână cu un desert ca la carte. În acest fel,îţi obişnuieşti organismul cu mai puţin zahăr.

Există mulţi îndulcitori pe bază de plante,iar agava este minunată. Această substanţă siropoasă şi dulce provine de la aceeaşi plantă din care se face tequila. Diferenţa dintre agavă şi alţi îndulcitori este că,la fel ca zahărul,poţi face şi deserturi cu ea. Aroma sa se aseamănă mult cu cea a zahărului,iar asta e un plus.

Există o mulţime de obiceiuri sănătoase pentru tine,aşa că pune-te pe treabă. În loc să te refugiezi în dulciuri,fă mişcare fizică. În loc să te apuci de copt negrese,încearcă să faci o

. Sau optează pentru un smoothie cu lapte neîndulcit de migdale,scorţişoară,fructe de pădure şi miere.

Deşi există o mulţime de zaharuri naturale în fructe,nici un medic nu-ţi va interzice să le consumi. Ca să ai rezultate bune,optează pentru fructe de pădure,cu un conţinut mai scăzut de zahăr.

Noi studii au arătat că reducerea consumului de zahăr scade,de asemenea,şi riscul apariţiei bolilor de inimă. Dacă alegi să faci un pic de ordine în dieta ta,vei putea diminua riscul de a dezvolta boli cronice,cum ar fi diabetul.

Citeşte şi:

Cât de nociv este zahărul pentru organism

Ia-ţi energia din fructele uscate!

Mai multe