Scorţişoara, secretul tinereţii
Este amintită şi în Noul Testament, unde se precizează că era considerată mai preţioasă decât aurul.
Originară din Sri Lanka,Birmania şi regiunea de sud a Indiei,scorţişoara este una dintre cele mai vechi mirodenii cunoscute. În sezonul rece nu trebuie să-ţi lipsească din casă!
O poţi utiliza din belşug pentru a-ţi condimenta felurile principale,deserturile şi ceaiurile terapeutice,pentru că este foarte bogată în antioxidanţi.
Doar 10 g de scorţişoară,adică 2 linguri,înseamnă aproximativ 13.000 de unităţi ORAC-indicatorul care măsoară potenţialul antioxidant al unui aliment.
Dacă o încălzeşti,calităţile sale terapeutice cresc şi contribuie în şi mai mare măsură la distrugerea radicalilor liberi,de vină pentru îmbătrânirea celulară.
Alege scorţişoara de Ceylon şi evită varianta Cassia,care provine din China,pentru că nu are aceleaşi beneficii pentru sănătate.
Studiile sugerează că un consum zilnic de 1-6 g de extract de scorţişoară scade glicemia la diabetici.