Scorţişoara te apără de diabet

30 august 2012   Psihologie

Această mirodenie are un rol important în controlul nivelului de zahăr în sânge, potrivit studiilor recente. În cele ce urmează, află cum acţionează asupra organismului şi cum te protejează de diabet.

Întârzie golirea stomacului

Scorţişoara previne creşterea nivelului de glucoză după masă deoarece întârzie golirea stomacului odată ce ai terminat de mâncat.

Creşte metabolismul glucozei

Cercetătorii susţin că scorţişoara ajută organismul să proceseze glucoza la rate foarte mari. Într-un studiu,pacienţii au consumat între 1 şi 6 grame de scorţişoara pe zi. După 40 de zile,nivelul de zahăr din sânge s-a redus cu până la 24%.

Măreşte producţia de insulină

Moleculele cunoscute sub numele de polimeri polifenolici din compoziţia scorţişoarei stimulează organismul să producă mai multă insulină. Astfel,o cantitate mai mare de insulină contribuie la eliminarea excesului de zahăr din sânge,prevenind dezvoltatea diabetului de tip 2.

Un substituent natural pentru insulină

Studiile arată că scorţişoara poate fi un substituent pentru insulină. Acest lucru este benefic în special pentru pacienţii cu diabet de tip 2,care pot dezvolta o rezistenţă la medicamentele pe bază de insulină.

Mai multe