Semne care trădează probleme grave de sănătate

3 ianuarie 2012   Psihologie

Iată câteva dintre semnalele pe care ţi le transmite corpul tău atunci când organismul suferă din cauza aumitor afecţiuni.

1. Pielea inflamatăPielea inflamată din zona bărbiei indică existenţa unui sistem digestiv aflat sub stres. Un alt semn care indică existenţa stresului în organism sunt eczemele,exfolierea pielii şi dermatita în zona feţei şi a capului,care pot apărea din cauza unor probleme intestinale.2. Petele negre din zona ochilor

Potrivit WrongDiagnosis.com există 110 posibile cauze care duc la apariţia petelor negre din jurul ochilor. Cele mai comune sunt lipsa somnului,perioadele stresante sau depresia. Însă,ele pot semnala şi o deficienţă a unor compuşi care pot cauza probleme psihice şi de comportament.

Aftele care apar,din când în când,la nivelul cavităţii bucale sugerează faptul că eşti stresată sau epuizată. Însă,atunci când apar în mod frecvent pot fi un semn al unor probleme de sănătate mai grave precum boala celiacă (afecţiune a sistemului imun) şi chiar cancer bucal.

Căderea părului în exces poate fi cauzată de diferite afecţiuni,printre care se numără febra mare,probleme tiroidiene sau care apar la nivelul pielii,stres,schimbări bruşte de greutate şi anemie.Deşi căderea părului este des asociată cu partea masculină,6 din 10 femei suferă din cauza căderii părului în exces.

Sângerarea gingiilor este un semn al afecţiunilor ce apar la nivelul acestora. Cu toate acestea,sângerarea frecventă a gingiilor poate semnala existenţa unor boli mai grave,precum leucemie şi afecţiuni trombocitare.

Poţi pierde o geană sau două din când în când,însă căderea excesivă a genelor poate semnala existenţa unei probleme tiroidiene,nediagnosticate încă.

Mai multe