Sfaturi pentru a-ţi menţine sănătatea ficatului

4 februarie 2014   Psihologie

Este o mică uzină ce filtrează continuu toxinele din organismul nostru. De aceea este foarte important să menţinem sănătatea ficatului. Iată ce alimente joacă un rol decisiv în acest proces.

Bolile ficatului sunt „tăcute" şi pot fi depistate doar în urma unor analize şi investigaţii medicale. De aceea, prevenţia este foarte importantă, pentru că, deseori, afecţiunile hepatice se depistează când deja s-au instalat. Primele simptome - oboseală, greaţă, disconfort abdominal şi, rar, icter - sunt dificil de asociat cu boala şi avem tendinţa să le punem pe seama stresului cotidian.Mic dejun ideal„Pentru sănătatea ficatului este ideal să bem sucuri de legume la micul dejun. Acestea constituie o sursă de vitamine şi minerale, nu îngreunează digestia şi regenerează organismul, implicit şi ficatul. Cea mai eficientă combinaţie este cea din suc de ridiche, morcov, păstârnac şi pătrunjel",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.Supa de varză are rol protectorLa prânz,pentru protejarea ficatului,puteţi mânca o supă-cremă din varză albă. Adăugaţi morcov,pătrunjel,ţelină şi multe verdeţuri:leuştean,pătrunjel şi mărar. Pentru felul doi puteţi opta pentru spanac simplu,cu usturoi,sau spanac cu ciuperci.

Află de AICI care sunt bolile care afectează ficatul!

Mai multe