Sfaturi pentru îndepărtarea microbilor de pe fructe şi legume
Atât oţetul de cidru alb, cât şi cel de mere sunt foarte eficiente şi elimină posibilele bacterii sau reziduuri de pesticide prezente pe fructe şi legume. Pentru a preveni problemele de sănătate, este esenţial ca vegetalele să fie dezinfectate.
Iată cum poţi dezinfecta fructele şi legumele:Oţetul de cidru alb
Oţetul de cidru alb are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice,de aceea poate fi folosit pentru dezinfectarea legumelor şi fructelor. În plus,oţetul este un produs 100% natural.
Cum îl foloseşti:
Pune într-un vas cu apă o ceaşcă de oţet de cidru alb. Spală legumele şi fructele în acea soluţie înainte de a le mânca,apoi şterge-le cu un şerveţel.
Sucul de lămâie
Lămâia are proprietăţi antibacteriene,care curăţă fructele şi legumele,ceea ce le face mai sigure de mâncat. În plus,nu le schimbă aroma alimentelor.
Citeşte şi:Ce alimente să nu încălzeşti niciodată la microunde
Cum îl foloseşti:
Pune într-un vas cu apă sucul mai multor lămâi. Adaugă în soluţia obţinută legumele şi fructele şi lasă-le 10 minute,apoi clăteşte-le cu apă rece şi şterge-le cu un prosop.
Ulei esenţial de arbore de ceai
Uleiul esenţial de arbore de ceai nu trebuie să fie ingerat direct. Totuşi,compuşii antibacterieni pot fi utilizaţi ca un agent dezinfectant pe fructe şi legume,pentru a îndepărta bacteriile şi reziduurile de pesticide.
Cum îl foloseş ti:
Adaugă în apă călduţă câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai. Apoi,spală fructele şi legumele în soluţia obţinută.
Citeşte şi:Care sunt cele mai murdare locuri din bucătărie
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru dezinfectarea tuturor fructelor şi legumelor. Puterea sa abrazivă elimină orice murdărie şi bacteriile,lăsându-le curate şi complet dezinfectate.
Cum îl foloseş ti:
Adaugă câteva linguri de bicarbonat de sodiu în apă călduţă,şi foloseşte amestecul pentru a spăla fructele şi legumele.