Smoothie-urile cu castravete, ideale pentru detoxificarea organismului

12 decembrie 2017   Psihologie

Castravele, cu tot cu coajă, este sursă bogată de fibre care ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum sunt arsurile la stomac, balonare sau indigestie, dar şi detoxificarea organismului. Acesta este motivul pentru care castravetele nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică.

Printre proprietăţile nutritive pe care le conţine castravetele, se numără: vitaminele A, B şi C, mineralele (magneziu, fosfor, fier şi calciu), antioxidanţi, fibre şi, de asemenea, are foarte puţine calorii şi o cantitate mare de apă. Castravetele este ingredientul must pentru multe reţete naturale de detoxificare a corpului, mai ales dacă este folosit cu tot cu coajă.

Iată două reţete de smoothie pe bază de castravete:

Castravete şi ananas

La fel ca şi castravetele, ananasul este un fruct bogat în antioxidanţi, minerale şi vitamine. Ananasul are şi el proprietăţi diuretice, eliminând toxinele acumulate în organism şi stimulând procesul de pierdere în greutate.

Ai nevoie de:

-    1 castravete

-    150 grame ananas, cuburi

-    2 linguri miere

-    3 căni apă călduţă

Mod de preparare:

Începe prin a spăla castravetele, apoi feliază-l fără a-l descoji. Curăţă ananasul şi taie-l în cuburi mai mici. Pune castravetele şi ananasul într-un vas, blenduieşte-le câteva minute. Adaugă apa şi procesează din nou, cel mult două minute. Toarnă amestecul obţinut într-un pahar, adăugând mierea. Este recomandat să se bea fără să fie strecurat, în fiecare zi timp de o săptămână, la micul dejun.

Castravete şi măr

Mărul este fructul care ţine sub control colesterolul, nivelul de zahăr din sânge, luptă împotriva problemelor digestive şi elimină toxinele.

Ai nevoie de:

-    1 măr

-    1 castravete

-    1 ţelină (frunze)

-    4 căni apă

-    4 linguri miere

Mod de preparare:

 Spală castravetele, mărul şi ţelina. Curăţă mărul de seminţe, apoi feliază-le pe toate. Pune-le într-un vas mai înalt, procesează-le şi adaugă apa peste pasta obţinută. Procesează-le din nou. Toarnă piureul într-un pahar, pune mierea şi apoi amestecă cu o lingură. Se beau 1-3 pahare pe zi, timp de două săptămâni.

Mai multe