Spanacul, beneficii şi proprietăţi

9 martie 2017   Psihologie

Spanacul este sursa de substanţe nutritive de care organismul are nevoie, plus că este planta primăverii, pe care mulţi oameni o mănâncă cel puţin o dată pe săptămână. Mai mult, este sănătos şi are foarte multe beneficii, chiar şi terapeutice.

Pe lângă cantitatea mare de clorofilă pe care-o conţine,spanaculeste o sursă de acid folic,vitaminele A,B1,B2,B6,C,E,K şi PP,fier,caroten,glucide,lipide,luteină,plus spinacină,o substanţă specifică. Totodată,se întrebuinţează ca un reminalizant,hipoglicemiant,antianemic şi nutritiv.Spanacul poate fi consumat crud sau gătit. Dar elementele nutritive sunt luate cel mai bine din spanacul crud,pe care-l poţi mânca sub formă de salată,şi în care proprietăţile rămân intacte.

Citeşte şi:Spanacul,alimentul-minune pentru hipertensiunea arterială

Beneficiile spanacului:

-Spanacul este recomandat persoanelor care suferă de anemie,deoarece are un conţinut mare de fier;

-Spanacul este perfect pentru cura de detoxifiere;

-Previne bolile cardiovasculare;

-Este recomandat persoanelor care se confruntă cu

mărit;

-Spanacul are proprietăţi anticancerigene,care prin acţiunea lor antioxidantă protejează materialul genetic celular;

-Antioxidanţii prezenţi în spanac au rolul de-a proteja ochii de apariţia cataractei dar şi de degenerescenţă maculară;

-Vitamina A prezentă în spanac menţine pielea hidratată şi luptă împotriva psoriazisului,acneei şi a ridurilor;

-Antioxidanţii – vitaminele C şi E,betacarotenul,manganul,zincul,seleniul,toate se găsesc în spanac şi luptă împotriva apariţiei osteoporozei,aterosclerozei şi a hipertensiunii arteriale.

Citeşte şi:8 motive sănătoase ca să introducem spanacul în dietă. Ce boli previne sau tratează

Studiile recente au arătat că spanacul este recomandat femeilor gravide,deoarece contribuie la dezvoltarea fătului. Dar,potrivit aceloraşi studii,spanacul contribuie şi la fortificarea vaselor de sânge,a inimii şi a ochilor.

Mai multe