Sportul, medicamentul care prelungeşte viaţa

26 februarie 2019   Psihologie

Ştii deja că sportul are numeroase beneficii: aduce o stare de bine generală, îmbunătăţeşte sănătatea, creşte productivitatea şi prelungeşte viaţa. Tu ştii cu cât creşte speranţa de viaţă de faci sport zilnic? Asta ar putea să te convingă să te începi să faci mişcare. 

Specialiştii sunt de comun acord că este necesar să îţi dezvolţi obiceiul de a face mişcare zilnic încă din perioada copilăriei şi a adolescenţei pentru a prelungi, mai târziu, speranţa de viaţă.

Flavius Ursachi, headcoach la Bodyshape Transformation Center, explică beneficiile pe care le aduc sănătăţii exerciţiile fizice regulate, având la bază studii internaţionale.

Sportul te ajută să ai un somn odihnitor şi vei avea productivitate la serviciu şi în activităţile de zi cu zi. Este cem mai bun medicament, care nu are efecte secundare! 

Citeşte şi: Cele mai bune poziţii pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

„Sportul este cel mai bun medicament şi ar trebui prescris fiecărei persoane pentru îmbunătăţirea sănătăţii, pentru longevitate şi pentru o stare de bine generală. Urmat cu regularitate, reduce costurile medicale de-a lungul vieţii, ajută să ai un somn mai odihnitor şi creşte productivitatea în activităţile de zi cu zi. Este valabil pentru oricine, la orice vârstă, copil sau adult, tânăr sau bătrân, scund sau înalt, firav sau robust, iar, dacă este făcut corespunzător, nu are efecte secundare sau efecte adverse. Este cel mai puternic leac din lume şi este bine a fi urmat încă din perioada copilăriei şi a adolescenţei, pentru a deveni o parte firească din stilul de viaţă al fiecărui om”, explică antrenorul.

Studiile au demonstrat acest lucru de-a lungul timpului. Spre exemplu, unul dintre cele mai vechi studii, publicat în 1953, în jurnalul ştiintific The Lancet, arăta că poştasii care distribuiau scrisorile aveau o rată mai mică de deces prin infarct sau insuficienţă cardiacă, faţă de persoanele care aveau un serviciu mai sedentar. 

Numeroase boli pot fi prevenite cu ajutorul sportului regulat, precum bolile cardiace, diabetul de tip 2 sau cancerul. Totodată, activitatea fizică ajută şi creierul.

Citeşte şi: Sugarka, fiica Kingăi Sebestyen, a slăbit 60 de kg de la 120 kg

Numeroase studii au arătat o rată mai scăzută de anxietate, depresie şi pierdere de memorie, în comparaţie cu persoanele sedentare. În momentul de faţă, activitatea fizică este cea mai cunoscută metodă de prevenire şi de încetinire a progresiei demenţei şi Alzheimerului.

„Orice activitate fizică este benefică, de la alergare uşoară, până la urcatul scărilor acasă sau la serviciu. Cu cât eşti dispus să te antrenezi mai intens, ai nevoie de mai puţin timp să vezi aceleaşi beneficii. Poţi lucra 30 de minute de 3 ori pe săptămână, aşa cum procedăm noi la Bodyshape Transformation Center, dacă te antrenezi la intensitate ridicată, abordând tehinica HIIT (Antrenament pe intervale de intensitate ridicată)”, conchide Flavius Ursachi.

Sursă: csid.ro / Foto: pixabay.com

Mai multe