Ştii care este cea mai bună cereală contra diabetului? Iată!

3 septembrie 2015   Psihologie

E apreciată de nutriţionişti pentru efectele benefice pe care le are asupra colesterolului, insulinei şi tranzitului intestinal. Mult timp, a fost folosit exclusiv pentru alimentaţia domestice – deşi în vechime era un ingredient comun al meselor de zi cu zi.

Limitează producţia de insulină

Ovăzul,căci despre el e vorba,consumat sub formă de fulgi,la micul dejun,este o sursă excelentă de fibre solubile,adică de beta-glucan.

Acest compus are capacitatea de a limita producţia de insulină – lucru benefic pentru suferinzii de diabet de tip 2. Aceleaşi fibre au rol în scăderea nivelului de colesterol,deci şi a incidenţei afecţiunilor coronariene.

Stopează luarea în greuate

Tot fibrele insolubile din compoziţia sau au efect benefic asupra tranzitului intestinal şi induc mai repede senzaţia de saţietate. Prin urmare,te saturi mai repede când mănânci fulgi de ovăz,un lucru pozitiv când vrei să ţii greutateasub control,mai ales dacă suferi de diabet. Când consumi fulgi de ovăz e bine să bei şi multe lichide,pentru ca cereala să se „umfle” în stomac.

Aduce vitamine şi minerale

Tot ovăzul este o sursă de vitamine şi minerale,benefice pentru sănătate:vitamine din grupul B,potasiu,magneziu,fosfor,calciu,fier.

Mai multe