Ştii cât de periculos este zahărul?

3 iunie 2014   Psihologie

Ştii deja care ar fi regulile de bază atunci când vine vorba de consumul de zahăr, însă, pe lângă acestea, mai există şi alte mici detalii demne de luat în considerare. Iată!

Carbohidraţiiafectează nivelul zahărului din sângeMedicii nutriţionişti afirmă că alimente simple,bogate în carbohidraţi,cum ar fi orezul alb şi tăiţeii ridică zahărul din sânge foarte repede. Corpul eliberează ulterior insulină pentru a ţine sub control zahărului şi,în cazul în care acest ciclu se repetă prea des,unele persoane dezvoltă o rezistenţă la insulină,ceea ce reprezintă un factor de risc pentru diabetul zaharat de tip 2.

Acesta nu se dezvoltă peste noapte,dar prin cantităţi mari de zahăr incluse în dieta zilnică,factorii de risc cresc.

Citeşte şi:

Ce înseamnă diabetul gestaţional

Întinereşte-ţi pielea cu… zahăr brun

Băieţii sunt mai expuşi riscului de obezitateprin consumul de băuturi răcoritoare

O anchetă recentă arată că acei consumatori de băuturi acidulate,bogate în zahăr,sunt expuşi mai mult riscului de a se confrunta cu kilograme în plus.

Băieţii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani,care au acces la băuturi îndulcite artificial,s-au confruntat cu un risc dublu de a deveni supraponderali şi obezi,comparativ cu alţii ce,în mod normal,nu consumă astfel de lichide.

Deşi consumul de astfel de băuturi nu a atins niveluri alarmante,acesta este într-o continuă creştere.

Alimente ce conţin zahăr şi pe care ar trebui să le eviţi!

Băuturile răcoritoare (acidulate sau nu) poreclite şi "bomboane lichide",sunt cea mai mare sursă de zahăr dintr-o dietă medie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru multe băuturi aromatizate îngheţate. Acestea pot conţine până la 39 de linguriţe de zahăr.

• Băuturile din “fructe” şi cocktail-urile. Aceste băuturi sunt,în esenţă,băuturi răcoritoare necarbonatate,deci,vor conţine numai 5-10% suc natural​​.

• Cele mai multe produse dulci de patiserie:bomboane,prăjituri,torturi,plăcinte,prăjituri şi alte bunătăţi dulci coapte. Şi reţineţi că,până şi în cazul prăjiturilor fără grăsimi,acestea pot avea la fel de mult zahăr ca şi celelalte produse bogate în calorii.

• Cerealele dulci,cu diverse arome sau ciocolată. Alege mereu varianta integral a acestora şi adaugă tu diverşi potenţatori de gust (naturali):iaurt,miere,fructe proaspete,seminţe.

Mai multe