Ştii ce alimente conţin calciu din belşug?

20 ianuarie 2014   Psihologie

Lipsa de calciu este o problemă des întâlnită indiferent de vârstă. Pe lângă lactate poţi include în alimentaţie şi alte surse importante de calciu mai puţin cunoscute.

Ele aduc organismului un aport de calciu semnificativ... şi sunt pe placul persoanelor care nu tolerează lactatele.

Migdalele

Considerate o sursă sigură de calciu,migdalele mai conţin şi magneziu,vitamina E şi alţi antioxidanţi care luptă împotriva cancerului. Spre deosebire de alte alimente,migdalele conţin combinaţia de minerale-calciu şi magneziu-ce ajută la menţinerea sănătăţii oaselor.

Potrivit specialiştilor în nutriţie,20 de migdale conţin aceeaşi cantitate de calciu ca şi un sfert de cană de lapte. Incluse în dietă,fructele oleagioase reduc riscul de infarct,ne feresc de infecţii şi previn apariţia problemelor digestive.

100 grame de migdale=230 mg calciu

Sardine

Cu siguranţă ai auzit că peştele nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Ştiai însă că este şi o bună sursă de calciu? Sardinele se numără printre alimentele care conţin o cantitate mai mare de mineral.

Doar 100 grame de sardine furnizează organismului o doză mai mare de calciu decât un pahar de lapte. Acest tip de peşte conţine şi o cantitate importantă de proteine şi de aminoacizi esenţiali,de care organismul are nevoie pentru buna lui funcţionare.

Vezi ce alte alimente sunt bogate în calciu pe clicksanatate.ro.

Mai multe