Ştii ce beneficii îţi oferă pasta de tomate?

6 iulie 2014   Psihologie

Pasta de tomate sau banalul bulion, pe care le foloseşti într-o mulţime de mâncăruri, oferă o mulţime de beneficii, începând cu protecţia articulaţiilor şi a circulaţiei sanguine şi terminând cu efectul anticancerigen.

Stimulează circulaţia sângelui

Pasta de tomate şi sucul de roşii au efect benefic asupra circulaţiei sanguine. Au capacitatea de a reduce tensiunea arterială (pentru că au în compoziţie săruri de potasiu) şi de apreveni apariţia unor afecţiuni– ateroscleroză coronariană,tromboză. Scad vâscozitatea sângelui.

Licopenul,care dă coloraţia roşie,reduce riscul aterosclerozei şi a incidenţei infractului miocardic. Licopenul previne şi apariţia cheagurilor de sânge.

Ajută în tratamentul reumatismului

Datorită conţinutului ridicat în săruri de potasiu şi magneziu,sunt indicate în tratamentul rematismului şi gutei. Sunt bune şi pentru întărirea articulaţiilor.

Are efect anticancerigen

Chiar şi prin fierbere,roşiile nu pierd preţiosul licopen şi zestrea de săruri minerale. Organismul absoarbe uşor licopenul din roşii,iar acesta are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi,prevenind astfel apariţia cancerului. Roşiile galbene,pe de altă parte,furnizează caroten,care au capacitatea de a reduce riscul cancerului de colon,pulmonar şi esofagian. Efectul anticancerigen creşte prin combinarea,în dieta zilnică,a roşiilor cu usturoi.

Citeşte şi:

Soluţii naturale împotriva senzaţiei de greaţă

La ce sunt bune seminţele de dovleac?

Mai multe