Strugurii, superfructele acestui sezon

22 iulie 2014   Psihologie

Cu un gust rafinat şi delicat, strugurii sunt cunoscuţi din cele mai vechi timpuri drept fructele ce au în compoziţie o sursă bogată de nutrienţi benefici pentru organism. Şi dacă tot au apărut pe piaţă, ar trebui să profităm din plin de ei.

Au în compoziţie 73% apă şi 23% zaharuri,iar restul de 4%,vitamine din complexul B,dar şi A,C,K şi PP,precum şi săruri minerale de potasiu,fosfor,magneziu,fier,calciu,siliciu. Prin aceşti compuşi,strugurii ajută la fortificarea organismului,făcându-l mai rezistent în faţa atacului virusurilor şi al bacteriilor. În plus,acest superfruct este un antidot împotriva stresului. De asemenea,fosforul oferă nu doar energia necesară eforturilor fizice,ci şi pe cea indispensabilă eforturilor mentale.Protejează părulSubstanţele precum siliciul şi acidul fosforic din struguri menţin sănătatea şi strălucirea podoabei capilare sau o ajută să le recapete. De asemenea,micuţele fructe pot proteja părul de substanţele agresive din şampon şi din alte produse cosmetice destinate acestuia. Totodată,strugurii sunt ca un scut împotriva efectelor poluării din atmosferă.

Află de AICI de ce bine să mănânci struguri.

Mai multe