Sucul de sfeclă - băutura miracol

9 februarie 2016   Psihologie

Sucul de sfeclă ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi, care determină îmbătrânirea prematură, şi îmbunătăţeşte performanţa fizică, de aceea este recomandat pentru sportivi. Probabil ai folosit această rădăcinoasă în salate, de obicei fiartă, dar ştii cât de bun şi hrănitor este sucul de sfeclă?

Iată ce beneficii are sucul de sfeclă asupra sănătăţii:

Ce conţine sfecla? Atunci când este fiartă,se pierd o parte dintre cele mai importante elemente nutritive,la fel cum se întâmplă cu multe alte alimente. Dar atunci când este sub formă de suc sau piure,te bucuri de multe beneficii. Aceasta conţinevitamineleA,B şi C,antioxidanţi precum flavonoide şi carotenoide,aminoacizi,minerale precum calciu,magneziu,fier,potasiu,fosfor şi sodiu,fibre solubile şi insolubile,apă,carbohidraţi şi zaharuri naturale.

Principalele beneficii ale consumului de suc de sfeclă sunt:Reduce problemele cardiace

Pentru cei care au probleme cardiace,acest suc este excelent,deoarece reduce inflamarea. Sfecla este recomandată celor care au suferit tulburări cardiace sau pot prezenta un risc.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Sfecla conţine betaină,antioxidant care neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi. Când se acumulează prea mulţi compuşi în corp,aceştia pot provoca îmbătrânirea prematură şi dezvoltarea unor boli precum cancerul.

Combate cancerul

Sucul de sfeclă ajută în lupta creşterii ţesuturilor maligne,care pot deveni cancerigeni,aşa că este o ideea bună de-al include în dieta noastră,ca o măsură de prevenire. Mai multe studii au arătat că sfecla poate minimiza chiar şi formarea de tumori,în special la pancreas şi sân.

Creşte performanţa sportivă

Mulţi sportivi beau acest suc de culoare roşu închis,înainte de competiţii,deoarece îmbunătăţeşte capacitatea pulmonară. Studiile indică faptul există o îmbunătăţire de 16 % a performanţei,înainte de a exercita,la antrenament sau la un eveniment competitiv.

Menţine un echilibru a tensiunii arteriale

Dacă bei două ceşti de suc de sfeclă pe zi,este benefic pentru persoanele care suferă de probleme de hipertensiune,pentru că ajută la reducerea nivelului. Conţinutul de nitraţi din această legumă este responsabil de acest efect.

Reţetă de suc de sfeclă,morcov şi mere

Acum că ştii că această legumă este unică şi delicioasă,este timpul să învăţăm să o preparăm. De ani de zile,chinezii au folosit această băutură miracol pentru a preveni şi trata o varietate de boli.

 Principalele proprietăţi ale acestei băuturi includ:  

-Îmbunătăţirea sistemului imunitar

-Eliminarea radicalilor liberi

-Încetenirea creşterii celulelor canceroase

organismului

  Ingrediente    

-1 sfeclă

    

-1 morcov

    

-1 măr

   

-1 cană de apă

    

-1 lămâie (optional)

Mod de preparare

Spală şi curăţă toate ingredientele. Le tai în cuburi mici şi le adaugi în blender,împreună cu sucul de la lămâie,dacă vrei şi îţi place. Amestecă până devine un lichid omogen. Acest suc se bea de două ori pe zi. Primul pahar dimineaţa pe stomacul gol,iar al doilea mai târziu,în timpul zilei ca o gustare.

Mai multe