Sucuri şi ceaiuri care „curăţă“ vasele de sânge

7 octombrie 2015   Psihologie

Începând cu o anumită vârstă, grăsimile şi chimicalele din alimente îngroaşă pereţii arterelor, iar sângele nu mai poate transporta oxigenul şi substanţele nutritive în corp.

Astfel,sedentarismul,kilogramele în plus,fumatul,stresul,un nivel mărit al colesterolului,hipertensiunea arterială sunt doar câţiva factori care influenţează înfundarea arterelor. De aceea,trebuie să ai mare grijă la ceea ce mănânci şi la ceea ce bei.

Deşi există medicamente care scad colesterolul,pe lângă acestea,poţi apela la ceaiuri şi sucuri care contribuie la îndepărtarea plăcii şi scăderea trigliceridelor. Iată câteva exemple!

Ceai de păducel

Consumul de păducel contribuie la menţinerea sănătăţii aparatului cardiovascular,având acţiune cardiotonică,reglează ritmul cardiac,normalizează valorile tensiunii arteriale şi pe cele ale colesterolului sangvin. De asemenea,păducelul favorizează circulaţia sângelui la nivel central şi periferic,prevenind apariţia aterosclerozei şi a accidentelor vasculare cerebrale.

Păducelul este cunoscut şi pentru proprietăţile sale calmante,de liniştire şi de prevenire a episoadelor depresive,motiv pentru care se recomandă consumul constant de ceai preparat din această plantă. De asemenea,păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.

Mai multe