Sucurile presate la rece sunt mult mai sănătoase?
Obţinerea sucului prin folosirea unui dispozitiv mecanic care este acţionat manual este cunoscut sub numele de metodă presată la rece, deoarece nu există nici o căldură implicată în întregul proces de stoarcere. Asta înseamnă că băuturile sunt mult mai sănătoase.
Sucul îşi păstrează substanţele nutritive
Storcătoarele pe care le folosim acasă pentru a obţine sucul de la fructe,produc căldură în timpul procesării. Prin căldura,enzimele şi substanţele nutritive îşi pot pierde din calitate,suculbăut fiind mai puţin nutritiv.Dacă vrei să încerci o presare la rece acasă,trebuie să tai pe jumătate fructul şi să storci sucul manual. Vei observa că nu-ţi va lua foarte mult timp ca să-ţi prepari propria băutură,care va fi mult mai sănătoasă.
Crezi că sucul natural cumpărat din comerţ e la fel de bun ca fel preparat de tine în casă? Nu e la fel. Metodele de pasteurizare a sucurilor implică încălzirea şi răcirea acestuia,dar acest lucru duce la distrugerea substanţelor nutritive. Aşadar,stoarcerea fructelor acasă este cea mai sănătoasă opţiune.
Citeşte şi:Bea apă de ghimbir ca să-ţi subţiezi coapsele
Sucul natural este un stimulent de energie
Persoanele care beau suc presat la rece spun că nivelul lor de energie creşte. Acest lucru se datorează faptului că vitaminele şi mineralele prezente în fructeajung în fluxul sangvin imediat după ce sucul a fost băut. Corpul absorbe mai repede substanţele nutritive când băutura este rece.
Datorită conţinutului ridicat de vitamine şi minerale,nu mai trebuie să iei suplimente. Bea zilnic suc natural de fructe preparat de tine acasă manual şi vei observa că te simţi foarte bine.