Superalimente pentru sănătatea ochilor

23 septembrie 2014   Psihologie

Alimentaţia joacă un rol important în menţinerea sănătăţii ochilor. Iată ce să consumi zi de zi pentru o vedere ageră.

MorcoviBetacarotenul şi luteina din compoziţia morcovilor protejează cornea şi îmbunătăţesc vederea pe timp de noapte. Morcovii conţin şi vitamina C,un antioxidant esenţial pentru buna funcţionare a întregului corp.Legume cu frunze verziAcestea conţin din plin betacaroten,luteină şi zeaxantină,substanţe nutritive care apară ochii de afecţiuni oculare precum catarctă şi degenerescenţă maculară. Consumă din plin spanac,kale şi broccoli.MigdaleMigdalele sunt o sursă importantă de viamina E,un alt antioxidant care are puterea de a proteja ochii. De aceea,este important să consumi în jur de 10 migdale în fiecare zi.Cartofi dulciIată un bun motiv pentru a include cartofii dulci în alimentaţia ta de zi cu zi-menţin sănătatea ochilor tăi. Acest beneficiu se datorează substanţelor pe care le conţine în cantităţi mari:betacaroten,potasiu şi fibre.Peşte şi ulei din peşteAtât peştele,cât şi uleiul din peşte abundă în acizi graşi Omega-3 şi vitamina D,două substanţe nutritive extrem de importante pentru ochi. Acizii graşi Omega-3 au rolul de a menţine lubrifiată suprafaţa oculară.

Citeşte şi:

Trucuri pentru a revigora ochii obosiţi

Ai ochii roşii? Iată de ce!

Mai multe