Surse surprinzătoare de calciu. Trebuie să le consumi neapărat!

27 mai 2015   Psihologie

Calciul este esenţial pentru buna funcţionare a corpului. Când nivelul acestui mineral este scăzut, este indicat să incluzi în alimentaţia ta următoarele fructe, deoarece sunt surse excelente de calciu.

Pe lângă faptul că previne apariţia afecţiunilor osoase,calciul joacă un rol important în coagularea sângelui,menţine buna funcţionare a nervilor şi îmbunătăţeşte sănătatea părului. 

Kiwi şi portocale

Pe lângă faptul că abundă în calciu,aceste fructe abundă şi în vitamina C. Pentru a beneficia de substanţele nutritive pe care le conţin,consumă-le împreună,sub formă unei băuturi cremoase preparată la blender.

Prune uscate

O cană cu prune uscate conţine aproape 8 miligrame de calcium,motiv pentru care este indicat să le consumi în mod constant. Astfel,îţii menţii oasele sănătoase,dar şi sistemul digestiv,întrucât combat constipaţia şi cresc senzaţia de saţietate.

Pere

O pară conţine în jur de 6 miligrame de calciu,o cantitate semnificativă. Pe lângă calciu,o pară abundă şi în fibre dietetice,necesare pentru eliminarea toxinelor de la nivelul tractului intestinal.

Mandarine

Cu toate că nu este sezonul lor,mandarinele oferă corpului cantităţi marri de calciu,vitamina D şi vitamina C. O mandarină de dimensiune medie conţine în jur de 33 de miligrame de calciu,iar datorită vitaminei D pe care o conţine,mineralul este absorbit mai repede şi mai bine în corp.

Mai multe