Tărâţele de psyllium, cheia detoxifierii

30 septembrie 2014   Psihologie

Tarâţele de psyllium au intrat recent în atenţia nutriţioniştilor datorită proprietăţilor lor excepţionale: detoxifiere, scădere a colesterolului şi remedierea problemelor digestive.

Psyllium (Plantago psyllium) este obţinut dintr-o plantă nativă zonei mediteraneene şi nordului Africii. Poţi adăuga foarte simplu psyllium în dietă:amestecă o linguriţă de tărâţe în iaurt,cu miere,în smoothieuri,shakeuri,cu lapte de migdale,pe deasupra diverselor mâncăruri sau împreună cu alte seminţe şi nuci. P

Psyllium este,de asemenea,foarte util pentru reducerea colesterolului,deoarece scade absorbţia intestinală a acestuia. Coaja tărâţelor este bogată în fibre solubile,care au un puternic efect laxativ.

Dacă ţii o dietă bazată pe proteine,te poţi confrunta cu o carenţă de fibre în organism şi astfel sistemul tău digestiv va avea de suferit. Un adult are nevoie de aproximativ 30 gr de fibre pe zi,sursele de top fiind legumele,fructele,nucile şi seminţele. Însă dacă vrei o soluţie rapidă şi eficientă,încearcă să încorporezi tărâţele de psyllium în dietă. În doar 100gr de psyllium avem 71gr de fibre.Descoperă mai multe beneficii ale tărâţelor de psyllium AICI.

Mai multe