Tartă cu alune

30 iunie 2011   Psihologie

Îti doreşti un desert gustos şi aromat? Tartele au avantajul de a fi foarte flexibile în ceea ce priveşte compoziţia, astfel încât poţi adapta conţinutul acesteia în funcţie de preferinţe. Azi îţi prezentăm o reţetă de trată cu alune.

Pregătire:20 minuteFierbere:10 minuteCoacere:25 minuteDificultate:micăKcal:400Ingrediente pentru 8 porţiiPentru aluat150 g făină3 linguri nucă măcinată2 linguri cacao150 g unt1 ouPentru umplutură300 g alune de pădure50 g fistic neprăjit200 ml lapte4 linguri de miere2 linguri amidon4 linguri de zahăr1 esenţă de romCum se prepară1.   Se amestecă făina cu nuca măcinată,cacaua,untul moale,oul şi un praf de sare şi se frământă un aluat omogen. Se lasă la frigider 30 de minute,apoi se întinde într-o tavă de tartă unsă şi tapetată şi se coace 25 de minute.2.   Se fierbe laptele cu alunele de pădure decojite,mierea,fisticul şi zahărul pe foc mic timp de 10 minute. Se adaugă apoi amidonul şi esenţa de rom,se amestecă repede şi se întinde umplutura peste aluatul copt. Se lasă să se răcească,apoi se taie felii.Cumpără Click!pentru femei,ai CADOU8 pagini cu reţete. Colecţionează-le şi fă-ţi cartea ta de bucate!  A aparut nr 25 care te îmbie cu câteva idei irezistibile.

Mai multe