Tartă cu gem de vişine

20 iunie 2011   Psihologie

Săptămâna aceasta vă recomandăm o tartă aromată cu gem de vişine. Se prepară destul de uşor şi este delicioasă.

Pregătire:1 hCoacere:45 minuteDificultate:micăkcal/porţie:400Ingrediente pentru 8 porţii300 g făină2 linguri cacao50 g zahăr pudră150 g unt1 ou500 g gem de vişine1 plic gelatină1 esenţă de vanilieCum se prepară1.Se amestecă făina cu cacaua,oul,untul moale,zahărul,un praf de sare şi trei linguri de apă. Se amestecă bine toate ingredientele până se obţine un aluat omogen care se dă la frigider pentru 30 de minute.2.Se topeşte gelatina pe baie de aburi în 50 ml de apă,apoi se amestecă cu gemul şi esenţa de vanilie. Se opreşte o treime de aluat,iar din restul se întinde o foaie de 5 mm grosime care se aşază într-o formă de tartă unsă şi trapetată. Se înţeapîă cu furculiţa din loc în loc şi se întinde compoziţia de gem.3.Din treimea de aluat păstrată se întinde o foaie subţire,se taie fâşii şi se aşază în grilaj peste tartă. Se dă tava la cuptor pentru 45 de minute.Cumpără Click!pentru femei,ai CADOU8 pagini cu reţete. Colecţionează-le şi fă-ţi cartea ta de bucate!  A aparut nr 24 care te îmbie cu câteva idei irezistibile.

Mai multe