Ţi-ai luat pantofi noi? Ce să faci ca să nu te mai roadă!

7 august 2015   Psihologie

Ştii sentimentul acela când îţi iei o pereche de pantofi ori sandale noi şi după câteva purtări încep să te roadă? Dacă ai plasturi în geantă, pentru situaţii critice, cu siguranţă ai nevoie şi de câteva sfaturi despre îngrijirea picioarelor şi despre cum alegi încălţămintea pe care urmează s-o achiziţionezi.

Sandalele cu toc sau chiar balerinii ţi-au făcut răni şi te gândeşti că îi mai poţi purta dacă îţi protejezi pielea cu plasturi? Cel mai bine este să renunţi câteva zile la ei şi să încalţi ceva mai comod.

Îngrijeşte pielea picioarelorşi alege încălţăminte comodă,pentru ca pielea să rămână catifelată şi suplă.

Evită pantofii ori sandalele care au cureluşe şi catarame. Acestea solicit mult pielea cu care intră în contact şi o aspresc.

Poartă încălţăminte care iau forma piciorului,din materiale uşoare şi care permit pielii să transpire.

Dacă nu te simţi confortabilsă porţi anumite tocuri,evită încălţările care au astfel de tocuri,chiar dacă sunt la modă,ori sunt sandale în loc de pantofi şi te gândeşti că poate nu vei mai avea probleme.

Medicul american pediatru Nick Romansky are câteva îndrumări de care să ţii cont când ai răni şi trebui să aplici plasturi.

Fără umezeală!

Sunt trei cauze care pot determina apariţia umezelii:pentru că nu porţi şosete potrivite,pentru că porţi aceeaşi încălţăminte o perioadă mai mare de timp şi pentru că transpiri în exces.

Mulţi dintre noi credem că dacă purtăm şosete din bumbac,e perfect,însă varianta ideală este să încălţăm şosete care au în amestec bumbac şi acril. Bumbacul absoarbe umezeala,iar acrilul o îndepărtează.

De asemenea,după ce poţi o pereche de încălţăminte toată ziua,las-o afară,să se usuce,nu o băga imediat în pantofar.

Aşa faci mişcare

Când încălţămintea nu stă bine pe picior,iese ori nu fixează bine glezna,dacă este un model cu baretă,pot apărea inevitabil răni. Pantofii tip sport trebuie încheiaţi cu şireturi,astfel încât adidasul să fie fix pe picior,dar în acelaşi timp să-i pemită să se îndoaie lejer.

Dacă piciorul şi pantoful nu fac mişcarea ca un tot unitar,pielea este frecată de materialul din care este confecţionată încălţămintea şi apar răni.

Schimbă plasturii!

Dacă au apărut răni şi doar cu plasturii pe piele mai poţi merge,indicat este să îi schimbi des. Transpiraţia şi umezeala se strâng sub plasture şi nu permit pielii să se vindece.

Mai multe