Ţii dietă? Iată ce gustări delicioase poţi mânca seara

31 mai 2017   Psihologie

Dacă vrei să slăbeşti sau să te menţii în formă, trebuie să faci două lucruri: să mănânci sănătos şi să practici exerciţii fizice. Dar stilul de viaţă ne împiedică de cele mai multe ori să îndeplinim aceste două reguli. Însă, iată câteva exemple de gustări delicioase faţă de care nu te vei simţi vinovată după ce le vei consuma seara.

„Cel mai bine este să ne încheiem ziua bând un pahar de lapte cald. Laptele este nutritiv şi ne ajută să dormim mai bine”,spune nutriţionistul Tapasya Mundhra,Delhi,India.Dacă simţi că ai nevoie de o gustare,iată care sunt gustările recomandate de ea. Acestea vor satisface senzaţia de foame şi te vor ajuta să îţi atingi obiectivele de scădere în greutate.

O felie de ananas

Ananasul este unul dintre fructele recomandate consumului atunci când urmezi o dietă,deoarece este sănătos,bogat în vitamina C şi antioxidanţi,dar conţine şi enzima bromelaină,care se găseşte în sucul de ananas. Bromelaina stimulează metabolismul,care va arde mai multe grăsimi şi va suprima pofta de mâncare. Poţi mânca una sau două felii de ananas seara ori să bei un pahar de suc de ananas,mai ales dacă îţi este foame.

Citeşte şi:Ce mănâncă japonezele pentru a nu se îngrăşa

Un măr

Mărul este sursă bogată de pectină,un compus care în combinaţie cu apa reduce absorbţia grăsimilor de către celulele corpului. În plus,este un fruct bogat în fibre şi de aceea este considerat săţios. Aşadar,când simţi nevoia de o gustare,mănâncă un măr.

Avocado pe o felie de pâine

O felie de avocado pe pâine prăjită este gustarea potrivită pentru seară. Poţi presăra nişte piper şi condimente de ierburi uscate,dar evită sosurile. Avocado este sursă bogată de grăsimi sănătoase,care ajută la reglarea metabolismului şi favorizează pierderea în greutate. De asemenea,conţine magneziu,care este bun pentru inducerea somnului.

Citeşte şi:Cele mai nebuneşti metode de slăbit

Ouă fierte

Nutriţioniştii recomandă consumul unui ou fiert seara,înainte de culcare. Însă,ei spun că trebuie mâncat doar albuşul şi lăsat la o parte gălbenuşul. Oul este sursă bogată de proteine,seleniu şi minerale,cum sunt zincul,fierul şi cuprul.

Sursă+credit foto:www.food.ndtv.com

Mai multe