Ţii post? Ce să mănânci ca să nu te îngraşi

27 noiembrie 2015   Psihologie

Poţi să mănânci de post şi să-ţi menţii silueta, cu condiţia să ştii care-s alimentele care nu au aport caloric mare şi care te satură rapid.

Legume uscate

Legumele uscate,alături de cartofi şi orez,sunt bogate în fibreşi proteine vegetale. Sunt digerate lent,deci sunt extrem de săţioase,iar aportul lor de fier e echivalent cu cel din carne.

Salate colorate

Foloseşte combinaţii pe culori:dovlecel ras,bobiţe fierte de mazăre,şi untişor– pentru combinaţia verde,sau sfeclă fiartă,ceapă roşie şi ridichi roşii,pentru combinaţia roşie. Adaugă în salate paste colorate natural.

Preparate condimentate

Foloseşte ulei de măsline,zeamă de lămâie,condimente şi ierburi aromate pentru a asezona salatele preferate. Un strop de maioneză de post,câteva stafidesau măsline,câteva nuci zdrobite,o jumătate de avocado tăiat bucăţele şi stropit cu lămâie,sau o mână de seminţe de susan adaugă un plus de savoare.

Cereale cu legume uscate

Combină orezul integral,ovăzul,cuscus-ul,mălaiul cu leguminoase uscate de tipul fasole,linte,boabe de soia,năut,mazăre. Un substitut excelent pentru carne sunt şniţelele din soia – excelente cu muştar!

Mai multe