Top 3 alimente care te scapă de stres
Toate evenimentele de zi cu zi îţi provoacă stres. Acesta te face să fii mai vulnerabilă la unele boli, cum sunt răceala, hipertensiunea arterială şi în plus, creşte riscul de apariţie a diabetului şi a depresiei. Exerciţiile fizice şi meditaţia sunt două modalităţi sănătoase care te ajută să reduci stresul, la fel fac şi substanţele nutritive din alimentele sănătoase.
Iată care sunt aceste 3 alimente:
1. Ciocolata neagră
Ai senzaţia că eşti mereu obosită? Mănâncă o pătrăţică de ciocolată neagră. Aceasta conţine resveratrol,un antioxidant care stimulează şi eliberează serotonina în creier. Acest antioxidant modifică starea de spirit,te face să fii relaxatăşi fericită.Substanţele nutritive din ciocolata neagră cresc fluxul de sânge şi scad tensiunea arterială. În timp ce acest tratament dulce oferă o serie de beneficii pentru sănătate,nu trebuie să exagerăm cu el. Un cub de ciocolată neagră pe zi,ar trebui să fie suficient pentru a te ajuta să faci faţă stresului. Este recomandată ciocolata neagră care are 70 % cacao,pentru a obţine cele mai bune beneficiile ale sale.
2. Somonul
Acizii graşi Omega 3 din somon sunt benefici pentru gestionarea stresului,dar şi pentru buna funcţionare ainimii.Acizii graşi esenţiali găsiţi în somon protejează neuronii de la daunele cauzate de stres,care este util mai ales pentru cei care suferă de stres cronic. Pentru o stare bună de sănătate,mănâncă somon sau alt peşte gras,cum ar fi tonul sau sardinele,de două ori pe săptămână. Alege ca gustare seminţele de in sau nucile pentru a obţine doza zilnică de Omega 3 de care ai nevoie.
3.Ceaiul
Ceaiul verde şi cel negruconţin un aminoacid,numit teanină. Acest aminoacid măreşte producţia de dopamină şi serotonină. Ca şi serotonina,dopamina este o substanţă din creier care promovează sentimentul de bucurie. Dacă o ceaşcă de ceai verde are mai multă cofeină decât o ceaşcă de cafea,teanina poate contracara şi stimula sentimentul de bucurie şi relaxare.