Top 4 alimente pentru detoxificare

4 septembrie 2013   Psihologie

În ultima vreme te-ai simţit din ce în ce mai obosită deşi nu ai avut nopţi albe. În acest caz, schimbă-ţi stilul de viaţă şi adoptă o dietă din care să nu lipsească următoarele alimente.

Turmericul,un puternic antioxidant

Originar din Asia,această rădăcină este apreciată datorită proprietăţilor sale medicinale,iar studiile recente au relevat faptul că are calităţi antiinflamatoare care contribuie la eliminarea toxinelor din organism,fără a avea efecte adverse. Antioxidanţii au un rol esenţial în combaterea deteriorării celulare ce are loc odată cu înaintarea în vârstă. O linguriţă din acest condiment pe săptămână este tot ce ai nevoie pentru ca organismul tău să funcţioneze la capacitate maximă.

Lămâile susţin digestia

Sunt mulţi cei care subestimează abilităţile antioxidante ale lămâilor. Totuşi,chiar sucul acru al acestor fructe este extrem de recomandat de către medicii nutriţionişti,întrucât îmbunătăţeşte digestia şi susţine detoxificarea ficatului. Adaugă puţin suc de lămâie în apă sau aromează bucatele şi vei beneficia de toate proprietăţile ei.

Citeşte şi:

Cerealele,izvor nesecat de energie

Remedii simple care combat indigestiile

Coriandru nu este doar o plantă aromată

Dacă de obicei îl foloseai pentru a da un plus de gust mâncărurilor tale,acum îl vei utiliza mult mai des pentru că are capacitatea de a echilibra nivelul de colesterol,eliminând în acelaşi timp metalele grele din sânge. În timp,acestea se acumulează în organism şi-i dau peste cap buna funcţionare. Consumă-l în stare crudă în salate.

Un măr pe zi,sănătate curată

Este bine să mănânci mere tot timpul anului,iar dacă ţii o dietă pentru detoxificare ar trebui să măreşti numărul lor. Sunt pline de fibre,în special una extrem de importantă numită pectină,care are proprietatea de a curăţa tractul intestinal cu scopul de a elimina toate toxinele sau resturile de alimente transformate în toxine.

Mai multe