Top cele mai puternice antibiotice naturale. Menţine-ţi sănătatea prin alimentaţie potrivită!

5 octombrie 2021   Psihologie

Antbioticele sunt prescrise de către medici, deoarece combat infecţiile şi, în multe situaţii, pot salva vieţi. Natura nu este lipsită de antibiotice puternice, fără efecte secundare. Iată care sunt cele mai bune alimente care te pot ajuta să trăieşti o viaţă sănătoasă!

Alimentaţia sănătoasă contează indiferent de vârstă. Alimentele sănătoase sunt cele care îţi oferă toţi nutrienţii de care corpul are nevoie pentru a fi în formă şi pentru a avea energie. Nutriţioniştii recomandă, în mod special, consumul de anumite alimente proaspete, care acţionează precum medicamente naturale şi benefice pentru organism. Iată care sunt acestea!

Locul 5: Grapefrut 

Acest fruct poate fi găsit în orice supermarket, indiferent de anotimp, în zona citricelor. Grapefruitul este bogat în fitonutrienţi şi în substanţe sănătoase, precum: Vitamina A, Vitamina C, Beta-caroten, Xantină, Luteină şi Licopen, acţionează ca un antifungic şi antiviral puternic şi este excelent de consum pentru cei care suferă de diaree cronică, candidoză, sau dureri şi iritaţii ale gâtului. De asemenea, grapefruitul poate reduce nivelul de colesterol rău (LDL), întăreşte sistemul imunitar şi reduce tensiunea arterială.

Citeşte şi: Alimente pe care nu trebuie să le pui în frigider. Îşi pierd gustul şi calitatea nutritivă 

  • Grapefruitul trebuie consumat cu atenţie de persoanele care urmează un tratament medicamentos, deoarece substanţele prezente în compoziţia fructului pot anula anumite efecte ale medicamentelor.

 

Locul 4: Mierea de albine

Mierea de albină este un adevărat izvor de sănătate, datorită conţinutului său de vitamine, aminoacizi, enzime şi minerale. Mierea are efecte anti-inflamatorii, antiseptice, antibacteriene şi este o sursă bună de energie. Studiile au demonstrat că mierea combate durerile în gât, protejează corpul împotriva răcelilor şi susţine sistemul imunitar, reglează nivelul de colesterol, previne apariţia afecţiunilor osoase şi îmbunătăţeşte calitatea odihnei pe timpul nopţii.

 

Locul 3: Oregano

Este planta care oferă un plus de savoare preparatelor culinare, dar şi care aduce numeroase beneficii întregului organism. Oregano are proprietăţi antiseptice puternice şi este indicată de consumat în special în caz de infecţii în gât, infecţii respiratorii şi stomacale. De asemenea, oregano este de ajutor în caz de boli cardiace şi în caz de intoxicaţie alimentară.

Citeşte şi: Alimente interzise dacă ai colesterolul crescut. Limitează consumul lor şi ţine sănătatea sub control! 

 

Locul 2: Echinacea

Plantă cu numeroase proprietăţi curative, echinaceea conţine uleiuri volatile, flavonoizi, polizaharide şi glicoproteine, compuşi care contribuie la întărirea sistemului imunitar. Echinaceea are proprietăţi antimicrobiene, antioxidante şi antivrale şi este recomandată în: tratarea gripei, infecţii ale urechii, vaginită, bronşită, afecţiuni inflamatorii, infecţii fungice, anxietate, migrenă, deficit de atenţie, afecţiuni oculare, în caz de amigdalită şi este recomandată în alimentaţia sportivilor, deoarece are efect tonic. Echinaceea poate fi administrată sub formă de ceai, tinctură, suc, pastile sau unguent.

 

Locul 1: Usturoiul 

Se află pe primul loc, deoarece deţine o serie de proprietăţi medicinale uimitoare. Usturoiul este bogat în proprietăţi antivirale, antibacteriene, antioxidante şi antifungice, iar asta înseamnă că este un stimulent excelent pentru sistemul imunitar, deoarece ţine la distanţă gripa şi infecţiile bateriene. De asemenea, usturoiul combate durerile articulare şi musculare, favorizează reducerea tensiunii arteriale, protejează ficatul, favorizează reducerea nivelului de colesterol rau (LDL) din sânge şi stimulează circulaţia sangvină, elimină bacteriile dăunătoare din corp, dizolvă depozitele de grăsime, stimulează metabolismul şi taie pofta de mâncare, combate durerile de urechi, reglează tranzitul intestinal şi este eficient împotriva acneei şi căderii părului.

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe