Topul alimentelor antifoame

4 decembrie 2017   Psihologie

Mănâncă inteligent prin alegerea alimentelor bogate în substanţe nutritive, deoarece ele oferă o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai lungă decât cele obişnuite. Se mai spune despre aceste produse că acţionează ca o pastilă împotriva foamei!

Iată care sunt aceste superalimente!

Ouăle

Oul este superalimentul care nu trebuie să lipsească de pe farfurie la micul dejun. Datorită proteinelor, vitaminelor, seleniului, zincului, cuprului, fierului şi grăsimilor sănătoase, oul este considerat o pastilă naturală antifoame. Recomandat este să fie mâncat fiert (moale sau tare, după preferinţă).

Legumele şi fasolea

Atât legumele, cât şi fasolea sunt sănătoase şi sunt surse importante de substanţe nutritive (vitamine, minerale, fibre, fier şi acid folic), îmbunătăţind digestia şi oferind saţietate. Ele pot fi consumate sub orice formă, la mic-dejun, prânz şi cină.

Migdalele

Datorită proteinelor, grăsimilor monosaturate, fibrelor, vitaminei E, magneziului şi fosforului, migdalele sunt considerate un superaliment. În plus, aceste substanţe nutritive previn poftele alimentare. Poţi mânca migdale oricând, dar nu le alege pe cele sărate, recomandate sunt migdalele crude (bio). De asemenea, este important să ştii că migdalele sunt bogate în calorii, aşadar, nu trebuie să exagerezi cu ele.

Ciocolata neagră

Ciocolata este supralimentul preferat al multora dintre noi, mai ales cea care are 70-80% conţinut cacao. Această ciocolată conţine foarte mulţi antioxidanţi, are un indice caloric scăzut, plus că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ţine sub control tensiunea arterială şi este săţioasă. Aşadar, de fiecare dată când simţi nevoia de ceva dulce, mănâncă un cub de ciocolată neagră.

Credit foto:

Mai multe