Topul alimentelor care-ţi dau energie

6 decembrie 2011   Psihologie

Vrei să-ţi conservi cât mai mult timp energia pe care ai acumulat-o în timpul verii? Este posibil! Trebuie doar să-ţi introduci în meniul zilnic alimente „responsabile” cu revitalizarea organismului.

Morcovul,un tezaur de sănătate

Dietetic şi bun pentru piele,morcovul te ajută să previi maladiile infecţioase ale tenului. În plus,păstrează timp îndelungat culoarea ciocolatie a pielii pe care ai dobândit-o astă vară.

Puncte forte.Morcovul este bogat în betacaroten (7 mg/100 g),are efect anticancerigen şi este sursă veritabilă de vitamina A.

Cantitatea ideală.Aproximativ 160 de grame pe săptămână,80 de grame crud şi aceeaşi cantitate gătit.

Un truc în plus.Poţi mânca în acelaşi timp morcov crud,deoarece are vitamina C,şi gătit,întrucât reglează tranzitul intestinal.

Lintea îţi veghează silueta

25 de grame de linte conţin aproximativ 100 de miligrame de magneziu,indispensabil pentru echilibrul nervos şi calitatea somnului.

Sursă de fibre,fără grăsimi „rele”,lintea nu însumează decât 100 de kilocalorii la 100 de grame.

Cel puţin 200 de grame de linte,o dată pe săptămână,acoperă 10% din necesar.

Este bine să asociezi lintea cu legume (morcovi,ceapă,usturoi) şi cu cereale (orez şi orz).

Drojdia de bere ameliorează reumatismul

Drojdia de bere conţine aminoacizi şi vitamine din complexul B,ceea ce o face un excelent supliment alimentar. De asemenea,ea favorizează formarea celulelor albe.

În granule sau în comprimate de la Plafar,drojdia de bere este foarte uşor de consumat,linişteşte durerile provocate de reumatism şi de bolile degenerative.

Un comprimat sau două pe zi,în cure de câte o lună.

Consumă drojdia de bere în stare crudă şi adaug-o la salate şi în supe.

Lactatele previn carenţa de calciu

Iaurtul conţine calciu,proteine „bune” şi o cantitate mică de vitamina D.

Ajută digestia,conţine calciu pentru sistemul osos şi este recomandat pentru toată familia.

Cel puţin un iaurt natural pe zi.

Uită-te la termenul de valabilitate al iaurtului. În caz contrar,pot apărea complicaţii.

Cerealele favorizează digestia

Dacă introduci în meniu cereale,ai toate şansele să-ţi îmbunătăţeşti activitatea psihică şi să lupţi contra constipaţiei.

Fibrele din cereale,foarte săţioase,îţi stăpânesc pofta de mâncare.

Găteşte 150 de grame de cereale pe zi.

Asociază cerealele cu legumele gătite (dovlecel,roşii,vinete) pentru a limita numărul de calorii şi ca să te saturi repede.

Carnea de vită «alungă» anemia

Carnea de vită este foarte bogată în fier,indispensabil pentru funcţionarea sistemului imunitar.

Conţine proteine,fier,zinc,vitamina B12;ajută la formarea globulelor roşii din sânge.

Nu fă exces! Sunt suficiente 120 de grame de carne de vită pe săptămână.  

Găteşte carnea cu fructe şi cu legume care conţin vitamina C (portocală,kiwi,pătrunjel),care favorizează asimilarea fierului în organism.

Mai multe