Topul alimentelor cu un conţinut bogat de calciu

16 mai 2016   Psihologie

Rezultatul ultimelor analize de sânge a arătat că ai lipsă de calciu? Descoperă în rândurile de mai jos care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă pentru a scăpa de această problemă!

Alimentele fortificate cu calciu

Toată lumea a auzit de alimente care sunt fortificate cu vitamina D sau calciu. Aşa că pot fi o sursă bună de calciu. Fulgii de ovăz (1 cană conţine 187 mg calciu),sucul de portocale,laptele de soia (1 cană conţine 300 mg calciu) sunt surse de calciu foarte bune,şi pot fi consumate la micul dejun cu cereale pentru doza zilnică de calciu.Să nu uităm de tofu,care conţine boabe de soia uscate şi este o alternativă foarte sănătoasă pentru cei care nu mai vor să consume carne. Se cunoaşte faptul că soia se poate modifica genetic foarte uşor,dar există încă soia sănătoasă. Jumătate de cană de tofu conţine 860 de mg de calciu.

Fasolea boabe

Fasolea albă este o sursă excelentă de calciu. Fie că faci ciorbă de fasole şi legume,fie că faci fasole bătută,este delicioasă,sănătoasă,iar o cană de fasole albă fiartă conţine în jur de 190 de mg de calciu.

Află mai multe despre lista cu alimente bogate în calciu pe clicksanatate.ro

Mai multe