Tot ce nu ştiai despre banane! De ce este important să le incluzi în alimentaţie

18 august 2016   Psihologie

Bananele sunt printre cele mai populare fructe tropicale de sezon dar, pe lângă gustul lor dulce şi aroma unică, oferă numeroase beneficii organismului.

Făcând parte din familia Musaceae,bananele ocupă locul patru într-un top al celor mai cultivate fructe din lume.

-Specialiştii susţin că bananele sunt benefice în curele de slăbire pentru că nu au foarte multe calorii,însă sunt foarte bogate în substanţe nutritive. În plus,au şi un conţinut ridicat de fibre şi de potasiu. Experţii spun că persoanele care au în organism o cantitate mare din acest mineral îşi scad riscul accidentului vascular cu 24%. În plus,banana protejează împotriva ulcerului. 

-Fiind bogate în potasiu,bananele au proprietăţi antiacide şi pot fi folosite pentru a scăpa de arsurile stomacale.

Astfel,specialiştii le recomandă persoanelor care suferă de această afecţiune să consume banane de trei-patru ori pe săptămână. O altă soluţie naturistă pentru a scăpa de arsuri o reprezintă ceaiul de muşeţel.

-Electroliţii din banane hrănesc organismul şi ajută la calmarea problemelor digestive de tot soiul. Fibrele şi pectina din acestea,de asemenea,ajută la menţinerea unui proces digestiv sănătos şi la eliminarea toxinelor.

-Sprijină funcţiile cognitive şi ţin depresia departe! Banana este o sursă preţioasă de triptofan,precursorul serotoninei,neurotransmiţătorul responsabil cu plăcerea,starea de bine şi reglarea dispoziţiei.

Mai multe