Trei alimente care ne scot toxinele din corp
La sfârşitul sezonului rece, oamenii se cam resimt după ce au mâncat mai mult alimente grele, prăjite şi, în majoritatea cazurilor, bazate pe carne.
Acum,primăvara,vă puteţi crea un meniu din care să nu lipsească trei alimente care ajută la detoxifierea organismului.
Din dieta noastră,nu trebuie să lipsească urzicile dacă dorim să eliminăm din toxinele din corp. „Urzica este bogată în magneziu,potasiu,calciu şi vitaminele A,B2,C şi K. Ea ajută la reglarea sistemului circulator,la cicatrizarea rănilor,elimină toxinele din corp şi are efect tonifiant”,explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.
Urzica sporeşte imunitatea organismului
Cu efect vitaminizant şi mineralizant,urzica are proprietatea de a spori imunitatea organismului. De asemenea,reglează şi tranzitul intestinal. „Pentru curăţarea sângelui de toxine,în afara preparatelor culinare pe bază de urzici,planta poate fi administrată şi sub formă de ceai”,recomandă dr. Luca. La o cană de apă fierbinte se adaugă două linguriţe de urzici şi se lasă la infuzat 15 minute. Cura durează trei săptămâni,interval în care trebuie să beţi această infuzie de trei ori pe zi.