Trucuri anticaniculă din medicina tradiţională chineză

23 iunie 2016   Psihologie

Chinezii clasifică alimentele, în funcţie de energie, în cinci tipuri: calde, fierbinţi, neutre, răcoroase şi reci şi consideră că fructele sunt ideale pe caniculă. Iată ce trebuie să mănânci şi să bei pentru a te simţi confortabil pe toată durata verii.

În opinia specialiştilor în medicina tradiţională chineză,o cană de ceai negru,fierbinte,constituie băutura ideală în zilele caniculare,pentru că este ceea ce se cheamă un aliment rece.

În plus,o băutură caldă/fierbinte răcoreşte organismul mult mai eficient comparativ cu altele proaspăt scoase de la gheaţă.

„Merele,grepfrutul,mandarinele,mango,perele,căpşunile şi pepenii sunt fructele care ne răcoresc cel mai bine pe timp de caniculă. De asemenea,toate sucurile naturale sunt indicate,pentru că hidratează şi,în acelaşi timp,au un aport considerabil de vitamine şi minerale”,explică Adrian Florea,specialist în medicină tradiţională chineză.

Apa şi limonada,ideale

Din tot ceea ce am putea fi tentaţi să bem pe caniculă,apa asigură cea mai bună hidratare. Nu doar că ne potoleşte fiziologic senzaţia de sete,dar  ajută şi organismul,oferindu-i mineralele optime. Ideală este şi socata,o băutură ce favorizează transpiraţia şi eliminarea toxinelor. O altă băutură benefică este limonada,care ajută la remineralizarea organismului pentru că lămâile conţin calciu,fosfor,magneziu,minerale care se pierd prin procesul de transpiraţie.

Mai multe