Trucuri care te scapă de insomnii

29 mai 2014   Psihologie

Sunt zile în care din cauza stresului, a oboselii sau a grijilor nu reuşeşti să adormi. Iată câteva sfaturi care te ajută în lupta împotriva insomniei.

Setează-ţi ora la care să mergi să te culci

Aşa cum fixezi alarma pentru a te trezi în fiecare dimineaţă,fii punctuală şi atunci când vine vorba de a merge la culcare. Prin urmare,alege o oră potrivită la care să adormi şi menţine-o în fiecare zi,chiar şi în weekeend. Fiind obişnuit cu rutina,corpul tău se va învăţa cu noul program. În felul acesta nu vei mai avea probleme cu somnul.

Fă o baie

Înainte de a merge la culcare,fă o baie. Moş Ene vine atunci când temperatura corpului scade. După baie sau duş întinde-te. Vei vedea că somnul te va fura foarte repede.  

Înlătură orice urmă de lumină

Chiar şi cea mai mică cantitate de lumină poate perturba somnul. Asta înseamnă că televizoarele,calculatoare şe chiar luminile de pe hol ar trebui comutate în poziţia oprit pentru a fi sigură că vei avea un somn odihnitor.

Dormi într-o cameră răcoroasă

O cameră răcoroasă este ideală pentru somn. Într-un dormitor rece organismul va funcţiona la viteze odhnitoare,calme.

Mănâncă sănătos

Mâncarea grea sau consumul de băuturi înainte de a merge la culcare cresc şansele să faci indigestie sau să mergi frecvent la baie. O cină săracă în calorii,luată cu două ore înainte de somn,te va ajuta să dormi profund.

Nu fuma şi nu bea

Nu-ţi face un obicei din a bea un pahar de vin şi din a fuma înainte de a merge la culcare. Alcoolul si nicotina sunt stimulente care te pot ţine trează toată noaptea.

Dormi pe perne

Pentru a fi sigură că vei avea parte de un somn odihnitor,asigură-te că perna pe care dormi este confortabilă şi potrivită poziţiilor tale de somn.

Evită cafeaua

Este bine să-ţi începi dimineaţa cu o ceaşcă de cafea. Evită,însă,s-o consumi după ce apune soarele.

Citeşte şi:

Cum scapi de insomnie

Somn uşor,fără pastile

Mai multe