Trucuri simple pentru a păstra proaspete alimentele congelate

15 aprilie 2016   Psihologie

Majoritatea produselor alimentare au perisabilitate crescută, de aceea, uneori, femeile preferă să le prelungească perioada de valabilitate punându-le la congelator.

 Iată câteva trucuri inteligente de depozitare,pentru a le menţine proaspete mai mult timp.

Fructele de pădure

Dacă pui fructele de pădure în congelator direct în pungi,rişti ca atunci când le dezgheţi să nu mai găseşti decât un piure apos. De aceea,înainte de a face acest proces,spală-le bine,usucă-le cu ajutorul unor prosoape de hârtie,prin tamponare uşoară şi,ulterior,pune-le la congelat pe o hârtie de copt,pe un singur strat. Pe măsură ce se congelează,le pui în recipient eînchise ermetic,într-un alt sertar. În acest fel,atunci când ai nevoie,fructele nu vor fi lipite între ele,astfel încât poţi să iei direct cât ai nevoie.

Carnea

Atunci când pui la congelator carnea cumpărată refrigerată,gândeşte-te la ce vrei să o foloseşti. Carnea de ciorbe să fie separată de cea pentru felul 2 sau pentru aperitive. Notează pe etichete ce tip de carne este,pentru ce va fi folosita si ce greutate are,dar si data la care ai pus-o in congelator. În acest fel vei şti exact ce trebuie să decongelezi atunci când faci mâncare.

Pentru a pune hamburgerii la congelat,separă-i cu bucăţi de plastic,tăiate din fundurile unor pahare de cafea,stivuieşte-i într-un teanc,aşează-i într-o pungă de plastic şi sigilează. Chiftelele crude sau fierte se congelează după principiul fructelor de pădure. Citeşte mai sus pentru a vedea exact paşii pe care trebuie să îi urmezi.

Pâinea

Pâinea se va usca rapid în frigider,dar la congelator poate rezista până la şase luni,dacă o înveleşti într-o pungă de plastic,cât timp este proaspătă,şi apoi într-o folie de aluminiu. Nu o înghesui. La decongelare,las-o la temperature camerei,iar apoi pune-o la cuptor pentru câteva minute.

Plăcinta

Pentru a îngheţa o plăcintă proaspăt coaptă,mai întâi trebuie să o răceşti la temperatura camerei. Apoi pune-o într-o folie de plastic,cu o etichetă pe care notezi data coacerii şi cu ce este umplută. Dacă este făcută cu ceva lipicios,mai întâi o congelezi pe o hârtie de copt şi apoi o ambalezi.

Plantele aromatice

Poţi îngheţa unele ierburi proaspete,cum ar fi pătrunjelul,tarhonul şi busuiocul. Pentru început le speli bine şi le scuturi de apă,apoi le usuci pe un prosop de hârtie. Toacă-le şi pune-le într-un recipient de plastic. În plus,rădăcina de ghimbir proaspăt se păstrează bine la congelator. Pune-l într-o pungă de plastic şi,când ai nevoie,îl scoţi,tai cât îţi trebuie şi îl pui la loc,cât încă mai este îngheţat.

Mai multe