Turmericul îţi condimentează sănătatea

29 mai 2014   Psihologie

Indienii cunosc beneficiile pentru sănătate ale turmericului de mii de ani. Iată de ce trebuie să introduci acest condiment în alimentaţie.

Cultivată în Asia de Sud,această plantă are un gust aromat,iute şi o culoare portocalie. Din rădăcinile plantei,care se formată din rizomi,se obţine o pudră,folosită,cel mai adesea,în bucătărie. Dar această mirodenie are şi alte întrebuinţări. Află care sunt acestea!

Accelerează vindecarea rănilor

Ingredientul activ din turmeric,curcumina,are proprietati antiinflamatoare şi dezinfectante. Din acest motiv poate fi aplicat pe răni sau tăieturi. Totodată,turmericul este utilizat ca supliment alimentar pentru ameliorarea tulburărilor abdominale şi cele de sindrom de colon iritabil.

Ţine departe bolile inimii

Specialiştii spun că acest condiment îmbunătăţeşte funcţia hepatică şi luptă împotriva colecterolului rău (LDL). Condimentul ţine departe bolile cardiovasculare,iar enzimele care se găsesc în el,opresc trombocitele să formeze cheaguri de sânge. În plus,turmericul reduce nivelul zahărului din sânge,de aceea este indicat persoanelor care suferă de diabet.

Previne apariţia cancerului

Utilizarea turmericului poate avea efecte asupra încetinirii sau prevenirii apariţiei diferitelor forme de cancer. Specialiştii spun că acest condiment previne răspândirea cancerului de sân la plămâni. Alte alimente combinate cu turmericul sporeşte proprietăţile sale terapeutice. Atunci când este combinat cu conopida,turmericul ajută la prevenirea cancerului de prostată.

Împiedică dezvoltarea sclerozei multiple

Pentru că este un antiinflamator natural,turmenicul este recomandat persoanelor care suferă de artrită,osteoartrită şi artrită reumatoidă. Acest condiment poate încetini,de asemenea,avansarea sclerozei multiple.

Elimină radicalii liberi

Antioxidanţii care se găsesc în turmeric elimină radicalii liberi din organism. Aceştia deteriorează membranele celulare,provoacă moartea celulelor şi au efecte negative asupra ADN-ului.

Citeşte şi:

Cancerul ovarian,o afecţiune din ce în ce mai frecventă

Seminţe care-ţi protejează inima

Mai multe