Uimitoarele beneficii ale curmalelor

9 octombrie 2017   Psihologie

Curmalele nu sunt cele mai consumate fructe, poate nici cele mai gustoase, dar în mod sigur au beneficii uimitoare asupra sănătăţii. Studiile arată că aceste fructe au un rol esenţial în vindecarea a foarte multe boli, dar şi în prevenirea lor. 

Previn arteroscleroza

Cercetătorii israelieni au dovedit că persoanele care mănâncă curmale o dată pe zi sunt protejate de arteroscleroză, una dintre cauzele majore ale atacului de cord.

Scad presiunea arterială

Curmalele sunt printre puţinele fructe care reuşesc să reducă presiunea arterială.

Previn infarctul

Fiind o sursă bună de potasiu, curmalele reduc cu 21% riscul de infarct la femei, după cum a dovedit un studiu al cercetătorilor americani.

Previn anemia

Fierul este una dintre componentele cheie din hemoglobină. Deficitul de fier din organism duce la anemie. 100 de grame de curmale asigură 11% din necesarul de fier.

Vindecă constipaţia

Curmalele sunt un bun digestiv datorită conţinutului ridicat de potasiu.

Previn şi tratează ulcerul gastric

Sunt leacul folosit de secole pentru tratarea ulcerului. Consumul de curmale ameliorează inflamaţiile.

Uşurează travaliul

Poate părea surprinzător, dar consumate de femeile însărcinate cu 6 săptămâni înainte de naştere, curmalele au ajutat la o mai bună dilatare.

Previn cancerul

Curmalele au o cantitate mare de magneziu, o substanţă minerală esenţială pentru sănătatea sistemului imunitar. Unele studii au arătat că aceste fructe sunt bune pentru a preveni în special cancerul abdominal şi de colon.

Mai multe