Uite aşa prepari cel mai bun sandviş!

3 octombrie 2011   Psihologie

Este gustos şi hrănitor. Îl mâncăm cu plăcere la serviciu, pe stradă sau la şcoală. Câteodată, chiar şi acasă, dacă nu avem timp să preparăm mâncare gătită, consumăm sandvişuri.

Dar ştii să pregăteşti un sandviş sănătos? Iată ce ingrediente trebuie să foloseşti pentru a-ţi proteja sănătatea.

Evită pâinea albă!

Nu consuma pâine albă. Aceasta nu conţine fibre,vitamina B şi nici minerale,are un idex glicemic ridicat,iar excesul de glucoză se depune sub formă de grăsimi sau colesterol pe vasele de sânge.

Specialiştii recomandă consumul de pâine din făină integrală de grâu sau secară. Pâinea integrală conţine fibre care reglează tranzitul intestinal,vitamina B,indexul glicemic este mult mai mic,conţine săruri minerale şi multe proteine.

Foloseşte sos preparat în casă!

Pentru a unge feliile de pâine poţi prepara un sos din brânză frământată,iaurt şi castraveţi raşi sau diverse legume tocate mărunt. Poţi adăuga sosului şi verdeaţă tocată.

Evită să ungi feliile de pâine cu maioneză pentru că aceasta trebuie să fie consumată doar în stare proaspătă.

De asemenea,nu folosi pate de ficat la cutie pentru că produsul conţine,pe lângă cantităţi mici de ficat,cantităţi apreciabile de grăsime animală,sorici,amidonuri şi E-uri care îl face indigest şi lipsit de valoare nutritivă.

Citeşte mai multe pe click.ro

Mai multe