Uleiul de cocos, o opţiune bună pentru gătit

15 mai 2012   Psihologie

Cu toate că uleiul de măsline este considerat ca fiind cel mai bun ulei pentru gătit, acesta a fost detronat de uleiul de cocos.

Bogat în grăsimi saturate (peste 90%),uleiul de cocos este mai puţin predispus la deteriorare atunci când este încălzit la temperaturi înalte.

De asemenea,acest tip de ulei capătă gust de rânced mult mai greu,spre deosebire de alte tipuri de ulei.

Consumul uleiului din nucă de cocos are numeroase beneficii asupra organismului.

Potrivit cercetărilor,persoanele care au folosit ulei de cocos,în mod constant,şi-au redus nivelurile colesterolului LDL şi al trigliceridelor.

În plus,uleiul de cocos s-a dovedit a fi eficient în menţinerea sub control al nivelului de zahăr din sânge,prevenind astfel riscul de a suferi de diabet şi complicaţii care pot apărea în cazul persoanelor diabetice.

Totodată, uleiul de cocos grăbeşte metabolismul,contribuie la eliminarea depozitelor de grăsime şi lupta împotriva infecţiilor.

Nu în ultimult rând,acest tip de ulei are grijă de pielea ta,atât de la interior,cât şi de la exterior,aşadar nu ezita să îl foloseşti şi pentru uzul extern.

Mai multe