Uleiul de cocos scade colesterolul şi „topeşte“ grăsimea abdominală

10 aprilie 2017   Psihologie

Oamenii de ştiinţă au descoperit că uleiul de nucă de cocos ajută la reducerea în greutate şi la scăderea colesterolului. Pentru că are şi alte beneficii pentru sănătate, ar trebui să-l incluzi în dieta zilnică.

În cadrul cercetării,40 de femei au fost împărţite în două grupuri. Participantele din primul grup au primit un supliment alimentar cu soia,pe când cele din celălalt grup,ulei de nucă de cocos. Persoanelor în cauză li s-a cerut să meargă 50 de minute pe zi şi să consume o dietă hipocalorică echilibrată.

Care au fost rezultatele studiului

După numai o săptămână,participanţii care au primit suplimentele cu ulei de nucă de cocos au observat o reducere în circumferinţa taliei. La celălalt grup s-a observat o creştere a colesterolului rău (LDL),în timp ce colesterolul bun (HDL) a scăzut. Cercetatorii au remarcat că includerea uleiului de nucă de cocos ajută în procesul de slăbire şi nu declanşează dislipidemie (modificare,în exces sau în deficit,a concentraţiei lipidelor sangvine).

Citeşte şi:Dieta cu ulei de cocos te ajută să slăbeşti sănătos

Legătura dintre colesterolul mărit şi bolile de inimă

De-a lungul ultimilor 60 de ani,s-a crezut că grăsimile saturate cauzează creşterea colesterolului şi apariţia bolilor de inimă. În prezent,sunt mulţi cei care încearcă să înlocuiască grăsimile saturate,cum este uleiul de nucă de cocos,cu uleiuri vegetale polinesaturate,precum uleiul de soia. Acest sfat greşit se reflectă în prezent în statisticile legate de bolile de inimă.

Înainte de anul 1920,boala coronariană era rară. Ratele au început să crească pe măsură ce oamenii au început să folosească uleiuri vegetale hidrogenate (grăsimi trans),în încercarea de a renunţa la grăsimile saturate,cum sunt untura şi untul.

Cât de benefic este uleiul de soia în raport cu uleiul de nucă de cocos

12 săptămâni,cercetătorii au examinat efectele biochimice ale uleiului de nucă de cocosşi a celui de soia la 40 de femei obeze,cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Grăsimea abdominală este,de asemenea,cunoscută sub numele de grăsime viscerală. Aceasta poate duce la multe boli cronice,cum sunt diabetul zaharat,bolile de inimă,accidentul vascular cerebral.

Unii participanţi la studiu au consumat 30 ml (aproximativ două linguri) de ulei de soia,iar ceilalţi,ulei de nucă de cocos. Ei au fost sfătuiţi să urmeze o dietă cu conţinut caloric scăzut şi să se plimbe 50 de minute în fiecare zi.

Citeşte şi:Ce trebuie să ştii despre soia

Femeile care au luat ulei de nucă de cocos s-au confruntat cu un nivel crescut de colesterol bun (HDL) şi au observat o scădere în circumferinţa taliei. La persoanele cărora li s-a administrat ulei de soia,oamenii de ştiinţă au observat că li s-a mărit colesterolul rău (LDL) şi că nu au scăzut deloc în greutate.   

Credit foto:www.alibaba.com

Mai multe