Uleiul de palmier: de ce trebuie să-l eviţi
Uleiul de palmier este unul dintre cele mai utilizate uleiuri din întreaga lume, fiind folosit pe scară largă de la produse alimentare până la produse cosmetice. Dar totuşi, există controverse cu privire la beneficiile pe care le are asupra sănătăţii.
Există două soiuri de ulei de palmier:cel obţinut din fructe de palmier şi cel obţinut din seminţele din fructe. Însă,ambele au cantităţi considerabile de grăsimi saturate şi calorii.În timp ce unii cercetători susţin că uleiul de palmier este sănătos,alte studii arată că prin folosirea uleiuluila gătit pot fi dezvoltate mai multe probleme de sănătate. Ca să nu devină dăunător,recomandat este să fie folosit în cantităţi moderate.
Uleiul de palmier trebuie evitat de persoanele care suferă de: Boli cardiovasculare
Deoarece uleiul de palmier este bogat în grăsimi saturate,consumul lui regulat va creşte riscul bolilor de inimă. De asemenea,va creşte şi nivelul colesterolului,ceea ce va provoca dezvoltarea bolilor de inimă. Aşadar,dacă suferi de vreo boală de inimă sau eşti predispusă,stai departe de uleiul de palmier.
Citeşte şi:Uleiul de măsline sau uleiul de cocos. Care este mai sănătos?
Obezitate
Dacă eşti predispusă la îngrăşare,evită uleiul de palmier. Consumul zilnic de ulei de palmier creşte riscul de obezitate.
Boli metabolice
Cantitatea mare de grăsimi saturate din uleiul de palmier creşte riscul de boli metabolice,iar acidul palmitic va duce în scurt timp la o încetinire considerabilă a metabolismului.
Hipertensiune arterială
În timpul procesării,uleiul de palmierdevine un pericol pentru sănătate. În plus,uleiul de palmier gătit este asociat cu numărul mare de persoane care suferă de hipertensiune arterială,potrivit studiilor.
Citeşte şi:Ce nu ştiai despre uleiul esenţial de muştar