Uleiul de palmier stimulează imunitatea

20 iunie 2012   Psihologie

Uleiul de palmier brut şi nerafinat este una dintre cele mai bune surse de carotenoizi, acesta conţinând de 15 ori mai mulţi decât morcovii şi de 30 de ori mai mulţi decât tomatele.

Printre aceştia se numără betacarotenul,o formă a vitaminei A,care este un antioxidant important ce stimulează sistemul imunitar,menţine sănătatea ochilor şi reduce riscul de boli cardiovasculare şi cancer.

În plus,uleiul de palmier este bogat în vitamina E,un antioxidant puternic care are rolul de a inhiba efectele negative ale radicalilor liberi.

Cu alte cuvinte,uleiul de palmier protejează organismul de anumit afecţiuni cronice,întârzie procesul de îmbătrânire şi protejează celulele pielii de radiaţiile UV şi toxine.

Spre deosebire de alte uleiuri,cel de palmier nu conţine acizi graşi trans,care pun în pericol sănătatea organismului. Multe studii arată că aceştia cresc riscul de cancer,boli de inimă şi diabet zaharat de tip 2.

De asemenea,uleiul de palmier nu conţine colesterol,motiv pentru care poate fi folosit de către persoanele care au colesterolul mare.

Însă,înainte de a începe o cură cu ulei de palmier,cere sfatul medicului cu privire la modul în care poţi beneficia de consumul acestuia.

Mai multe