Un deliciu! Încearcă supa minestrone

16 noiembrie 2011   Psihologie

Nimic nu se compară cu gustul unei supe minestrone. E ideală acum în sezonul rece. Te încălzeşte şi te învăluie cu gustul ei plăcut de legume, parmezan, costiţă... Sună îmbietor, nu-i aşa? O poţi face şi tu! E chiar uşor de preparat!

Pregătire:20 minute

Fierbere:40 minute

Prăjire:10 minute

Dificultate:mică

Ce ai nevoie

150 g fasole uscată fiartă separat

1 cartof potrivit ca mărime

2 cepe potrivite

1 ţelină mică

2 morcovi

300 ml pulpă de roşie (conservă)

1 dovlecel

2-3 ciuperci

50 g fidea sau tăieţei

3 linguri ulei

1 căţel de usturoi

100 g costiţă (opţional)

1 l supă de carne

2-3 frunze de busuioc verde

2 tije de ţelină

pătrunjel verde

leuştean verde

50 g brânză sau parmezan

sare

piper

Cum se prepară

Supa minestroneeste specifică bucătăriei italiene. Se prepară din legume şi paste făinoase sau orez. Se adaugă (opţional) şuncă,costiţă sau şorici şi se serveşte cu brânză rasă (parmezan sau pecorino).

Pecorinoeste o specialitate de brânză dură,preparată,din lapte de oaie,maturată câteva luni şi care provine din zona Pecorino,de unde a împrumutat şi numele. În prezent se mai produce în Sardinia şi în zona Lazio.

Găseşti mai multe reţete pe retetelemarianei.ro

Mai multe