Un om mănâncă, anual, 7 kg de E-uri

16 septembrie 2013   Psihologie

Foarte rar analizăm temeinic compoziţia alimentelor înainte să le consumăm. Din acest motiv, ne introducem în corp, anual, o cantitate impresionantă de aditivi. Nutriţionista Marie Vrânceanu ne explică ce sunt aditivii şi pentru ce se utilizează fiecare dintre ei.

Un sandvici,un suc,o pungă de chipsuri şi aşa mai departe. Le consumăm fără a mai citi etichetele şi fără să ne întrebăm ce mâncăm de fapt. "În ultimii ani, în industria alimentară se cheltuiesc miliarde de euro pentru ca alimentele să capete aspect plăcut şi să aibă termene de garanţie foarte lungi. Industria alimentară este convinsă că aditivii ne simplifică viaţa. Doar cu ajutorul lor se pot crea semipreparate sau alimente gata preparate. Aşa ajunge un om să consume circa 7 kg de aditivi anual, adică faimoasele şi controversatele E-uri",explică nutriţionista Marie Vrânceanu (http://www.marievranceanu.blogspot.com).Au rol... cosmeticPractic,doar 1% din aditivi serveşte la conservare,restul având alte roluri. ”90 % din aditivii din alimente au rol... cosmetic:aromatizanţi,emulsifianţi,coloranţi,agenţi de îngroşare şi îndulcitori. Mascând ingrediente de calitate îndoielnică şi cu gust insipid,aceşti aditivi au rolul de a ne convinge că mâncăm ceva bun.

Vezi AICI cum te pot afecta E-urile!

Mai multe