Unele fructe şi legume necesită o atenţie deosebită când le speli. Află care sunt acestea!

24 iunie 2015   Psihologie

Fructele şi legumele cumpărate din pieţe sau din supermarketuri pot conţine bacterii şi pesticide care afectează sănătatea. Pentru a le consuma în siguranţă, iată care dintre ele necesită o atenţie deosebită.

1. Mulţi dintre noi nu spală fructele de avocado,însă atunci când îl cureţi,bacteriile de pe coajă pot ajunge cu uşurinţă pe cuţit şi,ulterior,pe pulpa fructului în momentul în care îl feliezi. Aşadar,fie speli bine fructul,fie după ce l-ai curăţat,speli cu apă şi deterngent cuţitul.2. Când speli un ardei iute,poartă mănuşi,pentru că uleiurile naturale din compoziţia acestei legume îţi pot deteriora,cu timpul,pielea de pe mâini.3. Condimentele verzi trebuie şi ele spălate cu atenţie pentru că bacteriile şi germenii se pot ascunde printre frunze. De aceea,cel mai bine este să le înmoi într-un vas cu apă rece şi să le freci uşor cu ajutorul mâinilor.4. În ceea ce priveşte legumele cu frunze verzi,este indicat ca mai întâi să le înmoi 2 minute în apă caldă,după care să le clăteşti bine sub jet de apă rece.5. Broccoliul şi conopida sunt două legume care pot ascunde multe bacterii,din cauză că au forma unor buchete. De aceea,trebuie ca mai întâi să le înmoi într-un vas cu apă rece timp de două minute,duoă care să le clăteşti bine sub jet de apă.6. Când vine vorba de curăţarea merelor,este indicat să le îndepărtezi codiţele înainte de a le spăla şi să insişti asupra zonei,pentru că la coada mărului se pot prinde cele mai multe bacterii.7. Ciupercile pot fi curăţate cu o periuţă specială,după care pot fi clătite rapid cu apă caldă. Evită să ţii ciupercile foarte mult în apă,pentru că ele absorb apa şi vor fi dificil de gătit. 

Mai multe