Untul de arahide, sursă naturală de proteine

25 ianuarie 2018   Psihologie

Untul de arahide este un aliment foarte sănătos, chiar dacă este bogat în calorii. Conţine o cantitate mare de proteine, vitaminele A, C şi E, sodiu, magneziu, calciu, seleniu şi fier. Preferat de mulţi ca gustare, untul de arahide are mai multe beneficii asupra sănătăţii, şi anume:

Este o foarte bună sursă de proteine

Untul de arahide este o sursă naturală de proteine. 100 de grame de unt de arahide conţine în jur de 25-30 grame de proteine, ceea este este mai mult decât suficient pentru masa musculară. Pentru a obţine doza zilnică necesară de proteine, mănâncă o felie de pâine pe care întinzi pasta cremoasă de alune.

Îmbunătăţeşte sistemul digestiv

125 de grame de unt de arahide conţin aproximativ 20 grame fibre dietetice. Ştim că fibrele sunt necesare pentru un sistem digestiv activ, deoarece astfel este redus riscul de constipaţie, diabet, colesterol mărit şi afecţiuni cardiovasculare. Aşadar, include untul de arahide în dieta zilnică.

Ţine sub control nivelul de zahăr din sânge

2 linguri de unt de arahide conţine12 % magneziu. Acest mineral ţine sub control nivelul de zahăr din sânge la fel şi tensiunea arterială crescută. S-a demonstrat că glicemia rămâne la aceleaşi valori după ce este consumată pasta de arahide.

Stimulează procesul de pierdere în greutate

Untul de arahide este preparat din alune. Fibrele prezente în acest unt sunt foarte calitative. Dacă mănânci o felie de pâine cu unt de arahide nu îţi va fi foame în următoarele două-trei ore,pentru că este foarte săţios. În plus, te ajută să menţii sub control poftele alimentare pentru produsele nesănătoase.

Este sursă de vitamine

Vitamina E prezentă în untul de arahide este foarte benefică pentru sănătatea ochilor şi a pielii. În plus, conţin şi vitamina C, care stimulează imunitatea şi previne infecţiile. Mănâncă zilnic câte o lingură de unt de arahide!

Credit foto: www.lifehealth.com

Mai multe