Vezi ce efecte are ciocolata neagră asupra organismului!

8 iunie 2016   Psihologie

Ciocolata este alimentul care se regăseşte pe lista celora irezistibile, dar nu mereu rezistăm tentaţiei şi ne înfruptăm din acest dulce, care este delicios.

Ciocolata este iubită de toată lumea şi aşa cum o arată studiile,se pare că ajută la reducerea grăsimii din corp. În plus,noi ştim că prin consumul de ciocolată ne bucurăm de anumite benefici. Cât de adevărat este acest lucru?

Conţinutul ciocolatei:

Acest dulce este preparat pe bază de cacao,ceea ce înseamnă că conţine flavonoide,care au proprietăţi antioxidante. Conţine aceeaşi cantitate de flavonoide precum ceaiul negru,ceaiul verde şi vinul roşu. Trebuie să se ştie că boabele de cacao sunt prăjite şi măcinate până devin un lichid de cacao. Care,apoi este transformat în unt şi pudră de cacao.Flavonoidele sunt solide în cacao,adică în ceea ce se foloseşte în ciocolată,iar cealaltă parte este din zahăr,grăsimi,adică calorii. De aceea,atunci când verificăm eticheta ciocolatei,trebuie să ţinem cont de procentul de cacao în substanţă solidă,pentru a vedea câte calorii are. Ciocolata neagră este cea mai bună,deoarece are cea mai multă cacao,de la 45 până la 80 %,în timp ce ciocolata cu lapte are doar 5-7 %.Studiile au arătat că un consum regulat de ciocolată în cantităţi mici,poate reduce depunerile de grăsime,dar şi de a neutraliza impactul caloriilor suplimentare. Imaginează-ţi un plan de dietă,care ar putea include şi ciocolata. Poţi face acest lucru,doar dacă în acest timp ai o dietă echilibrată şi practici exerciţii fizice.Totodată,secretul constă în ciocolata neagră,fiind cea care poate face parte din dieta zilnică. Aceasta conţine cacao solidă,care este o sursă de antioxidanţi. Studiile au arătat că prin consumul de ciocolată neagră ajuţi la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Acest lucru se datorează antioxidanţilor şi  altor substanţe sănătoase pe care le conţine.

Mai multe