Vindecă-ţi corpul după naştere!

13 martie 2013   Psihologie

Proaspetele mămici pot evita o varietate de dureri, prin reactivarea muşchilor care au fost slăbiţi în timpul sarcinii, de exemplu muşchii de bază. O respiraţie mai bună şi un control atent asupra mişcărilor pe care le faci, te pot ajuta să te recuperezi mai repede, decât de obicei!

Se ştie că beneficiile exerciţiilor post-partum sunt numeroase,dar numai unul poate fi în curând alegerea de top a mămicilor. Vorbim aici despre un tip de exerciţiu corectiv,ce te va îndemna să-ţi foloseşti muşchii potriviţi,la momentul potrivit.

Există câteva dezechilibre musculare sau neconcordanţe cu care fiecare mămică se va confrunta după naştere. Cât de repede poate aceasta să se realinieze la normele din trecut,va determina şi numărul de dureri pe care mămica le va dezvolta,în această perioadă de adaptare,când pe primul loc este copilul.

Primele trei dezechilibre implică utilizarea muşchilor bazali (cei din zona abdominală),a şoldurilor şi a muşchilor din jurul omoplaţilor. După luni întregi de sarcină şi apoi naştere,aceşti muşchi nu mai sunt chiar atât de „funcţionali”. Acest lucru se poate exprima printr-o serie de dureri de spate,genunchi,gât,şold,zonă pelviană,picioare,dar şi fluierul piciorului.

Dacă muşchii potriviţi nu sunt „reactivaţi” în timp util,aceste dureri se vor manifesta în voie şi se va ajunge în cele din urmă şi la migrene,sindroame degenerative de disc,artrită tendinită şi alte sindroame inevitabile.

La femeile post-partum muşchii „de bază” sunt inactivi. Diafragma şi abdominalii transversali nu vor funcţiona prea bine în această perioadă. Proaspăta mămică trebuie să înveţe în primul rând să inhaleze profund,cu ajutorul diafragmei,acest procedeu părând că umple burta şi coastele cu aer.

O practică bună de „redeşteptare” musculară o reprezintă şi exercitiile Kegel.

Un răspuns simplu şi gratuit,dar cel mai important,plin de beneficii,îl reprezintă rutina zilnică de exerciţii corective. Atunci când le faci,asigură-te că foloseşti doar partea superioară a spatelui,şi asta,cu ajutorul omoplaţilor. Şi muşchii abdominali pot fi activaţi printr-o respiraţie corespunzătoare,dacă vei ştii să „ghidezi”,în timpul respiraţiei,ombilicul către coloana vertebrală.

Poţi urmări un DVD cu exerciţii simple chiar la tine acasă. Asigură-te doar că menţionează despre aceste trei principii de mai sus! Petrece minimum cinci minute zilnic,făcând astfel de exerciţii corective,dar nu te grăbi. Fă-le pe-ndelete,tocmai pentru a avea şi rezultate!

Mai multe