Vrei să devii mamă? Nu mai consuma aceste alimente!
Există mulţi factori care pot afecta fertilitatea unei femei, unul dintre aceştia fiind chiar alimentaţia. Aşadar, iată ce alimente să eviţi dacă vrei să rămâi însărcinată.
Produsele lactate sărace în grăsimi
Cu toate că produsele lactate sărace în grăsimi sunt ideale pentru siluetă,acestea pot afecta fertilitatea,din cauză că inhibă ovulaţia. Potrivit unui studiu realizat la Univeristatea Harvard,femeile care consumă mai mult de două produse lactate sărace în grăsimi zilnic,întâmpină dificultăţi în a concepe un copil.
Soia nefermentată
Soia aduce beneficii organismului,însă când vine vorba de conceperea unui copil,poate deveni un factor de risc. Dacă vrei să rămâi însărcinată,este indicat să eviţi consumul de soia nefermentată din cauza izoflavonelor pe care le conţin. Acestea duc la scăderea nivelului de estrogen din corp,ceea ce înseamnă că ai şanse mai mici să concepi sau te poţi confrunta chiar cu infertilitate.
Gogoşile
Pe cât sunt de gustoase,pe atât sunt de nesănătoase,din cauză că abundă în zahăr şi grăsimi trans ce cresc riscul infertilităţii. Specialiştii susţin că la fiecare 2 procente de grăsimi trans consumate scad şansele de a rămâne însărcinată cu 2 procente. O gogoaşă conţine în jur de 35 de procente de grăsimi trans.
Popcornul
O bol de popocorn poate părea o gustare inocentă,însă în compoziţia lui se găseşte acid perfluorooctanoic (PFOA),un compus chimic care creşte riscul infertilităţii cu cel puţin 70%.